Sunt o multime de motive pentru a-ti face website-ul sa mearga mai repede, o rata a conversiei mai mare, cost scazut a latimii de banda si nu in ultimul rand o clasare mai buna in cautarile organice. Sincer, sunt uimit cat de des echipele web nu fac acest lucru.
Iata ceea ce trebuie sa faceti pentru a face lucrurile sa se miste mai repede pe website-ul vostru :
- Puneti imaginile pe un domeniu separat. Serviciile precum Amazon S3 fac acest lucru foarte usor. Deschideti un cont S3. Tintiti un subdomeniu, cum ar fi „exemplu.siteultau.com” la depozitul S3. Pune-ti imaginile acolo. Browserele Web pot incarca din mai multe domenii simultan, creand impresia ca site-ul vostru este mai rapid. Plus, veti folosi mai putina din banda alocata a serverului vostru si procesorul acestuia. Orice lucru ajuta. Daca nu puteti face acest lucru, puneti imaginile pe Flickr si folositi-le ca si domeniul vostru separat.
- Comprimati imaginile folosind tipul de fisier potrivit. Folositi o compresie mai mica, JPEG pentru fotografiile cu o multime de culori. Folositi compresii si mai mici, PNG sau GIF pentru desene si imagini cu doar cateva culori. Redimensionati imaginile inainte sa le incarcati. Nu redimensionati imaginile folosind inaltime si latime. Redimensionati-le folosind Photoshop, Fireworks sau orice alt program asemanator. Fortand oamenii sa descarce o imagine lata de 1.000 de pixeli, doar pentru a realiza un thumbnail de 150 de pixlei este crudd.
- Invatati sa scrieti un cod decent. Sistemul de administrare a continutului obisnuit pentru afaceri (CMS) sau magazinele online shopping cart, au un cod HTML destul de incalcit. Ei bine, curatati-l. Voi sunteti la conducere, nu serverul. Orice server poate genera un cod curat, cu anumite modificari. Asa ca modificati.
- Pune-ti CSS-ul intr-un fisier separat .css, nu incorporat in fiecare pagina. Impartiti-va CSS-ul. Creati un stylesheet care mentine doar stilurile folosite pe fiecare pagina de pe site-ul tau. Apoi creeaza cate o un stylesheet sepparat pentru fiecare tema uncia de pagina. Pagina principala, o pagina pentru un articol, o pagina a unui produs, incarcati doar ceea ce aveti nevoie pe fiecare pagina.
Eu, unul apreciez mult un site care se incarca rapid.