Tu eşti CONTRA sau PRO piraterie?

Sunt o persoană care ştie că producătorii unei piese sau unui film trăiesc din vânzarea unui CD. Ştiu că dacă te pişi pe ele drepturi de autor, te pişi pe munca a zeci sau sute de oameni. Dar mai ştiu, că CNA-ul nu are DREPTUL de a se implica, de a amenda sau opri un website de pe Internet. CNA-ul este însărcinat să apere (în interesul publicului) în domeniul serviciilor de programe audiovizuale (radio şi televiune). ATÂT!

Am subliniat în interesul publicului pentru că voyo.ro nu reprezintă publicul. Reprezintă concurenţa, şi precum o carmangerie din oraşul meu, pornesc de la premiza „Noi ucidem doar concurenţa”. Ei, bine aici e vorba de un lucru mârşav, făcut de voyo.ro. Un alt lucru greşit, este implicarea celor de la CNA în această acţiune, care-şi depăşeşc atribuţiile cu care sunt însărcinaţi.

De când a început scandalul online, PRO TV-ul nu are timp să respire.  Asta găsim pe site-ul lor:

sursă imagine: protv.ro

Iar dacă te duci pe pagina lor de Facebook, găseşti asta:

sursă imagine: facebook.com/ProTVRomania

E greu când faci tot posibilul să închizi toate site-urile cu filme online de pe Internetul românesc şi nu mai ai timp să te ocupi de business-ul tău.

Şi pentru că CNA-ul nu are ce face, a dat mai departe Poliţiei Române, toată sesizarea făcută de cel mai de sus.

Să se înţeleagă clar, eu nu zic că Vplay.ro sau alt site de filme gratuite,  e ok să fie pe Internet. Eu vreau să înţeleg cât de prost funcţionează sistemul în România, cât de urât se procedează când vrei să îţi distrugi concurenţa, şi de ce se înjură lumea (tabăra pro şi contra piraterie) pe Internet.

Eu unul sunt contra pirateriei. Vrei să vezi un film? Dute la cinematograf sau cumpără-ţi un DVD care are şi licenţă.

Înţeleg că gratuitatea e mult mai ok, dar să o luăm logic şi moral şi să tragem o concluzie.

Tu eşti CONTRA sau PRO piraterie?

Aştept comentarii de bun simţ, pentru că aşa e normal. Altfel, îmi permit să le şterg. Stimă

admin

"Vrei sa ajungi sus? Ridica-te, încearca, reîncearca, urca, cazi apoi ... ridica-te!"

Articole recomandate

8 comentarii

 1. sunt complet de acord cu ce zici tu, dar in Romania multi nu au bani de lucrurile indispendsabile si vrei ca sa-si cumpere filme?

 2. Sunt contra pirateriei si furtului, dar totusi sa despicam putin problema in 4 a filmelor.
  DE acord ca cineva a investit pentru un si majoritatea isi doreste sa-si scoata banii cel putin.
  Dar totusi cum ramane cu socializarea? Daca ar fi sa respectam in totalitatea legea dreptului de autor fiecare ar trebui sa ne cumpara un DVD cu film ca sa-l puteam vedea! Caminul cultural, asociatiile, grupurile de prieteni ar dispararea. Deci daca eu cu 5 prieteni de uitam la un DVD acasa cumparat de mine este ILEGAL! Mergem putin la extrem dar asa e legea. Atata timp cat eu nu cumpara un DVD sa-l piratez si sa scot bani pot sa fac ce vreau cu el..sa imi iau laptopul, un proiector si sa merg in garaj sa chem tot blocul sa fac o proiectie..la fel si pe internet. Deci nu vad care e problema, pierderea atata timp cat eu ca distribuitor prietenilor mei am platit acel film. Cel putin asa vad eu problema asta cu piratatul.

 3. Sa fim seriosi. Romanii au IPHONE 4. Isi permit multe daca vor, crezi daca n-ar exista pirateria nu si-ar cumpara dvd-uri cu filme sau jocuri ?
  Nu cred !
  Eu nu sunt de acord cu pirateria, plus de asta jocurile cumparate au mult mai multe in plus fata de astea piratate.
  Asa ca merita !

 4. Eu sunt contra. Cred ca noi, in calitate de bloggeri, intelegem mult mai bine drepturile de autor, nu neaparat ca valoare materiala cat ca valoare morala. Ne punem in pilea celui piratat si ne dam seama ca nici noua nu ne-ar parea ok sa ne fure cineva munca si sa si-o atribuie, sau sa profite de ea pur si simplu. Asa ceva chiar nu este ok.

 5. Din punctul meu de vedere, daca nu ar fi existat pirateria multe materiale (filme, jocuri, muzica) nu deveneau cunoscute. Pirateria a ajutat intr-un fel sau altul la dezvoltarea acestor domenii.
  Deci sunt PRO piraterie, clar.

  1. Aici ai dreptate. Dar sunt si oameni care s-au invatat cu piratarea in nestire, si nu ar investi in cultura nici batuti, doar pentru ca „E pe net”.

 6. Nu inteleg de unde a aparut interesul asta brusc al PRO TV-ului pentru combaterea streaming-ului gratuit de continut video si audio. Asta e viata, nu toti platesc 2 euro pentru niste emisiuni de cacat difuzate in reluare sau in premiera.

 7. Eu sunt pro pirateriei, si sa fim seriosi acum, toata discutia a inceput pentru ca cei de la media pro vor ca toata romania sa isi faca abonament pe voyo.ro si si concurenta lor sunt site-urile de torenti si site-urile see you filme gratis online, fara aceste site-uri media pro si voyo.ro ar fi castigat sume frumoase dupa urma abonamentelor.
  , si toate filmele de succes au avut incasari record, asa ca in Romania nu vad care este problema pirateriei!

Comentariile sunt închise.