Ştiu că ai citit posturi despre SEO, PageRank, și alte lucruri pe care orice blogger ar trebui să le știe.
Chestia asta e de ajutor, dar a ajuns să eclipseze unele dintre regulile de aur ale blogging-ul, cum ar fi faptul că „regele” în SEO este conţinutul original. Mă îndoiesc că nu aţi văzut bloggeri care nu au treabă cu nici un „Search Engine Optimization” şi totuşi au o priză la Google de te face invidios.
Despre SEO sunt trei lucruri relativ simple. Vorbesc despre cuvinte cheie, PageRank, backlinkuri. În acest post, aș dori să explic modul în care aceste trei lucruri intră în joc atunci când publicați un articol nou pe blog. Dacă învăţaţi ceva la sfârşitul acestui articol, să-mi lăsaţi în comentariu feedback-ul vostru.
1. Găsiți cuvinte cheie populare
Pentru a discuta despre cuvinte cheie, începem după ce ai terminat de scris articolul dar încă nu ai dat click pe butonul „Publicare”. Eu nu sunt aici să-ți spun cum să-ţi scrii articolul. Toată lumea scrie în felul lor propriu şi frumos.
Cuvintele cheie au două calităţi: descriu articolul tău şi îl fac popular. Prin popular înţelegem că o, ele descriu postul dvs. și să le fac de popular. Prin populare Adică oamenii sunt căutați aceste cuvinte cheie in Google Search.
Deci, aici e un exemplu: Ai scris un post pe blog-ul pe locuri de vacanta din Caraibe. Expresii potențiale cuvinte cheie includ „pete vacanta Caraibe”, „vacante ieftine Caraibe”, „cele mai bune locuri la vacanta Caraibe”, si orice altceva v-ar imagina persoane sunt în prezent caută în Google. Ai nevoie de o modalitate de a ști care este cel mai bun fraza de cuvinte cheie și am luat doar instrument pentru tine.
Cel mai bun instrument de cuvinte cheie
Vestea bună, e că nu trebuie să vă imaginaţi cuvintele cheie. Trebuie doar să-i spui Google-ului să-ţi dea câteva idei. Recomand să încercaţi Instrumentul pentru cuvinte cheie Google Adwords care este absolut gratuit. Scrie 2-3 cuvinte cheie, şi Google-ul o să-ţi arate care sunt cele mai populare cuvinte cheie din respectiva nişă.
Instrumentul pentru cuvinte cheie AdWords este total uimitor. Acesta prezinta volumele de căutare pe termen lung și niveluri de concurență. În mod ideal, vrei fraze sau cuvinte cheie care au concurență scăzută și un volum de căutare ridicol de mare. Acest lucru poate fi greu.
Dar tu nu plăteşti nici un leu. Ura!
Dacă vrei să găseşti surse şi resurse gratuite SEO pe Internet ţi-am făcut un TOP 7 resurse SEO
2. Pune cuvintele cheie din interiorul articolului în titlu
WordPress.com estimează că 500,000 articole noi apar în blogosfera lor de fiecare zi. Asta e doar .com. Dacă ne gândim la restul platformelor şi la toate blogurile de pe planetă … cred că vorbim de câteva milioane de articole noi zilnic.
Dar aproximativ 95% din aceste posturi sunt miss-titled. Autorii plasează titluri care nu au legătură cu posturile lor, care împiedică posturile să fie găsite vreodată pe Google. De ce ai vrea ca un articol să nu fie găsit?
Eu nu sunt un guru în SEO title making, dar cel puţin folosind regula de mai sus, articolele sunt vizibile pe Google la diverse căutări importante, lucru care-mi aduce şi trafic direct şi targetat.
Titluri defalcate
Un titlu de blog este format din două părți: ceea ce vezi tu și ceea ce vede Google. Ceea ce vezi este titlul real! Ce Google vede este permanent. Acele cuvinte cheie pe care tocmai le-ai selectat în interiorul articolui şi în titlu sunt permanente. Acest lucru spune crawlerilor Google unde să încadreze articolul şi unde să-l claseze.
3. Construiți PageRank prin link-uri
PageRank este blog-ul dvs., sau orice pagina de web a lui, cu o importanţă relativă pe Web. Ea se măsoară prin link-uri primite, pe care Google le vede ca „voturi” pentru conținutul tău. Asta e partea simplă.
Construirea rangul dumneavoastră
Vei construi PageRank prin obtinerea link-uri de la site-uri sau blog-uri care au un pagerank mare. În mod ideal, acest lucru se întâmplă pentru că oamenii pur și simplu doresc să vă menționeze!
Ce vă oferă PageRank este mult, mult mai complex. Acesta rankează articolele tale şi blogul tău mai bine pe Google, şi de obicei rezultatul aduce mult trafic.
Desigur, sunt şi oameni care manipulează Pagerankul.
Cele mai bune sfaturi de PR pe care pot să le dau
Iată ce poţi face cu un articol de pe blog-ul dvs. pentru a construi în mod eficient PageRank:
Ajută-l să fie menţionat într-un ziar naţional: Nu am ajuns încă acolo, însă am fost menţionat de A-listeri din blogosfera românească. Lucru care mi-a adus trafic şi binenţeles, notorietate pe Google. Însă, cu puţin noroc şi articole de calitate poţi ajunge să fi menţionat de către un ziar bine cotat.
Recomandări: Multe bloguri recomanda cinci sau zece link-uri într-un articol pentru cititorii lor. Fă acelaşi lucru şi binenţeles, oferă-le dacă primeşti şi tu înapoi.
Linkul pe text ancoră:. O legătură „crudă” (către homepage) într-o postare pe blog este bună pentru SEO (brandul dă bine în ochii Google), dar un link pe textul ancoră este de 10 ori mai bun. Text ancoră înseamnă textul pe care este inserat linkul.
Linkbuilding intern: Legaţi un articol de un alt articol de fiecare dată când aveţi ocazia. Recomand ca un articol (mai vechi) să aibă legături în mai multe articole.
Dar, înainte de a ajunge la acest punct, trebuie să aveţi în cap trei cuvinte muncă, muncă, muncă.
Care sunt gandurile tale?
Crezi SEO a mers prea departe? Nu te deranjează chiar face trucuri SEO mai? Mi-ar plăcea să citesc gandurile tale în secţiunea de comentarii.
Ai de doua ori Facebook Comments. Dezactiveaza un plugin 🙂
Mersi de atentionare. Am rezolvat.
Te felicit pentru articol, este unul foarte reusit!
Multe din aceste „trucuri” le stiam, dar e bine sa le mai citesc pentru ca in acest fel se intiparesc mai bine la mansarda! 🙂
Problema mea cea mare este timpul! Daca m-as ocupa numai de activitatea online as fi cu siguranta mai atent la SEO! Dar in aceste conditii, cu un serviciu plin, ma bucur ca reusesc sa dau drumul la timp la articole! 🙂
Toate cele bune!
Salut, felicitari pentru articol si desigur si pentru restul articolelor.
Nu ai din intamplare si vrun director de articole, link-uri?
Nu de alta dar ar prinde mai mult decat bine un astfel de director de articole, s-ar putea spune ca faci si tu parte din lista celor care ofera un plus de ajutor pentru lumea seo romaneasca.
am facut un site/blog pentru cineva care a ajuns sa fie citat de cancan, libertatea, evz, stl.ro . ghici ce, la prima actualizare a ramas la pr0 . de ce?