Senzorii de presiune sunt mici detalii care fac o mare diferenta – afla despre acestia si inlocuirea lor la nevoie

Pentru cei care nu stiu, senzorii de presiune din anvelope reprezinta un factor ce determina siguranta la volan. O presiune necorespunzatoare inseamna si lipsa de stabilitate a masinii, inseamna risc de a nu frana la timp pentru ca nu ai aderenta si nu in cele din urma inseamna si un risc asumat intrucat exista un cadru legal care mentioneaza clar ca senzorii de presiune sunt necesari.

Ca urmare a unui numar mare de accidente ce s-au dovedit a avea legatura cu presiunea din anvelope s-a decis ca aceasta sa fie mentionata de producator si masurata corespunzator de un sistem. Inca din 2011 povestea aceasta incepea sa aiba mai mult contur, iar din 2014 toti producatorii erau obligati sa includa sistemul si senzorii in toate masinile scoase din fabrica.

Acesti senzori sunt plasati la fiecare anvelopa in parte si au rolul de a monitoriza in mod constant presiunea. Fiecare producator  mentioneaza o valoare minima, iar cand aceasta este atinsa senzorul avertizeaza prin aprinderea unui semnal in bord. Se exclude doar anvelopa de rezerva. Acest semnal ramane activ pana cand presiunea este reglata. Este recomandat ca soferul sa nu riste sa plece la drum cu acest semnal luminos activ si sa rezolve mai intai de toate problema. Pentru cei care nu inteleg care este rolul acestui sistem si implicit a senzorilor, iata care sunt influentele asupra masinii si a modului in care aceasta ruleaza:

  • Reduc distanta de franare.
  • Anvelopele sunt intretinute mai bine, este redusa uzura si creste deci durata de viata a acestora.
  • Se reduce riscul de accidente.
  • Se reduce consumul. Poate ca unul dintre aspectele de interes se refera si la consumul masinii, care devine optim cand anvelopele sunt in ordine si au presiunea corespunzatoare.

Ce se intampla cand un astfel de senzor se strica? Desigur ca trebuie sa il inlocuiesti si nu trebuie sa refuzi ideea aceasta, doar pentru ca te costa mai scump. O varianta mai accesibila este legata de un senzor universal. Afla mai multe detalii aici – vei gasi tot ce presupune un astfel de senzor.

Este vorba de www.senzoripresiune.com, site din cadrul caruia se pot achizitiona senzori universali. Avantajul este legat de faptul ca acestia se potrivesc oricarui sistem de monitorizare a presiunii din anvelope. Nu va mai trebui sa investesti pentru a reprograma unitatea de control (ECU / UCM). Acest senzor functioneaza la fel de bine ca unul original, este de calitate si deci inlocuirea nu presupune probleme. Este compatibil cu toate masinile si nici nu te costa o avere.

Fara un astfel de senzor nu poti trece de testele de verificare periodice, fie ca este vorba despre ITP sau de diverse alte verificari facute la RAR. Asadar necesitatea se impune de la sine, dar trebuie sa gasesti o varianta mai accesibila tie. Nu te poti lipsi de acesta, pentru ca la mijloc sta siguranta ta si a masinii tale. Gasesti pe senzoripresiune.com modul rapid de achizitie si toate informatiile despre produs.

Despre admin

"Vrei sa ajungi sus? Ridica-te, încearca, reîncearca, urca, cazi apoi ... ridica-te!"
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.