Numele blogurilor personale

numele blogului tau

Guest post scris de către Luciana.

Bună dragilor! Sunt Luciana. Blogăresc de vreo 3 ani. De aproape o lună am domeniu, ca un „om mare” iar de prin mai fac parte din echipa Blog Event. Nu pot să nu observ cum au evoluat numele blogurilor în ultima vreme. Nu știu dacă ceea ce am să vă spun este ceva ce ați remarcat și voi, dar mie cu siguranță mi-a atras atenția!

Și anume, alegerea titlului pentru blog.

Dacă mă întrebați pe mine, în ultima vreme sunt tot mai frcvente blogurile ce poartă numele posesorilor. Lucianna, Aniela Deby, Irina Baragoi, Gratian Lascu, toate nume de bloguri personale. Când m-am apucat eu de blogărit, erau „la modă” pseudonimele și expresiile/ construcțiile visătoare. Nu îmi vin acum în minte exemple concrete. Eu aveam Printre Fluturi, o colegă de facultate era The Girl with Yellow shoes…în fine, tot felul de chestii asemănătoare. Ghost whisperer, Dancing in the Rain…prindeți ideea.

Acum, eu am încercat să îmi explic schimbarea asta. Și cred că se datorează unei maturizări a blogosferei. Bloggerii au mai mare încredere în ceea ce scriu, își spun părerile cât se poate de responsabil, se simt mult mai bine în propria piele, cu stilul aferent de a scrie. Blogul a devenit un fel de adresă de mail de om mare, dacă vreți! A trecut de la andreutza_fluturash@yahoo.com a devenit andreea.popescu@yahoo.com (exemplu la întâmplare).
Plus că internetul în sine a evoluat foarte mult! Îți alegi exact doza de intimitate pe care o vrei. Nu se mai pune problema să te dai altcineva. Poți folosi numele adevărat, și doza apoi, cu grijă, cât le oferi celor din jur. Rețelele de socializare care se respectă au setări de confidențialitate care, folosite cu grijă, te pot apăra de ciudați.

Bineînțeles, ceea ce prezint eu aici este valabil doar pentru blogurile personale. Dacă ai nișă, vreo afacere de promovat sau ești în echipa unui blog colectiv, lucrurile se schimbă. Dar asta este o altă poveste….

admin

"Vrei sa ajungi sus? Ridica-te, încearca, reîncearca, urca, cazi apoi ... ridica-te!"

Articole recomandate

10 comentarii

 1. Foarte bun articolul si adevarat! Bravo! 🙂

 2. Eu prefer ca numele blogului sa fie unul ales de mine, nu cel real. Oricum am link spre profilul de Facebook acolo .. deci tot aia este.

  1. Bineinteles ca sunt si exceptii. Eu prezint o tendinta pe care am observat-o. Poti la fel de bine sa ai un pseudonim, dar sa te prezinti la rubrica `” despre” sau, cum spui tu, trimitere spre retele de socializare, sa vada lumea cine esti.

   1. dragut blog ai

 3. […] Dacă mă întrebați pe mine, în ultima vreme sunt tot mai frcvente blogurile ce poartă numele posesorilor. Lucianna, Aniela Deby, Irina Baragoi, Gratian Lascu, toate nume de bloguri personale. Când m-am apucat eu de blogărit, erau „la modă” pseudonimele și expresiile/ construcțiile visătoare. Nu îmi vin acum în minte exemple concrete. Eu aveam Printre Fluturi, o colegă de facultate era The Girl with Yellow shoes… [Continuare] […]

 4. Niii,ca m-ai mentionat:))

 5. Eu prefer un nume care sa zica multe despre site-ul meu si mai putin despre mine.

 6. Pana si eu am avut „Crazy in love” =))))))

 7. Eu am trecut de câteva zile la domeniu cu numele meu, mi se pare cel mai okay așa pentru a-mi reprezenta identitatea online.

 8. internetul a evoluat mult, o evolutie mare se vede ca lumea a trecut de la hi5 la facebook :))

Comentariile sunt închise.