Cum să-mi cresc rankul Alexa?

cum cresc rankul alexa

Unii ar zice că rankul Alexa nu contează, cel mai important este să ai un Pagerank bun şi mult feedback la articole.

Însă dacă vrei să te vinzi pe bani buni trebuie să ai un rank Alexa (global) de sub 500.000.  Şi asta pentru că unii advertiseri caută şi vizite care se transformă în potenţiali clienţi. Asta pentru că vor şi branding şi buzz în blogosferă. Asta pentru că mulţi cititori înseamnă influenţă, iar influenţa atrage recomandări în lanţ despre produsul/serviciul advertiserul. Pentru asta e nevoie să fi un publisher bine cotat.

Două cuvinte despre rankul Alexa

Alexa.com este un site care analizează traficul de pe toate website-urile din lume şi furnizează informaţiile public. El mai arată şi câte site-uri linkează către tine, rankul alexa în ţara ta (nu doar la nivel global) şi multe alte statistici care le puteţi găsi accesând site-ul oficial. De exemplu, puteţi vedea rankul Alexa actual la 7SEO.ro

Cum află Alexa toate aceste date?

Nu are cod inserat în tema site-ului, nu caută pe site statistici despre vizitele tale, nu „comunica” cu toate companiile de statistică şi nici nu întreabă de colegii tăi de breaslă. Atunci cum află?

Datorită tool-urilor instalate de tine care transmit datele către ei. Astfel, dacă eu am instalat extensia de Chrome „Alexa Traffic Rank” şi intru pe un site, Alexa contorizează vizita mea pe acel site. Totuşi, la numărul actual al vizitelor pe care îl am pe blog ar trebui să am cam la 500.000 rankul Alexa şi să mă apropii de articole-sponsorizate.ro. Însă pe platformă intră în principal webmasteri care au tot felul de pluginuri şi extensii instalate, care trimit datele către Alexa.

Concluzie

Dacă doreşti ca rankul Alexa să fie mare trebuie să ai instalat un plugin / extensie care măsoară rankul Alexa şi să-ţi îndemni vizitatorii să facă acelaşi lucru. Practic, dacă toţi din blogroll-ul tău ar face acest lucru, având în vedere că bloggerii se citesc între ei, rankul Alexa al site-ului tău va creşte considerabil.

UPDATE

Alte sfaturi pentru a creşte rankul Alexa:

– crează un widget Alexa pentru site-ul tău

– downloadează toolbarul Alexa (dacă ai instalat extensia pentru browser nu mai e nevoie)

– roagă-ţi colegii să îţi facă un review pe Alexa

admin

"Vrei sa ajungi sus? Ridica-te, încearca, reîncearca, urca, cazi apoi ... ridica-te!"

Articole recomandate

8 comentarii

  1. te rog spune-mi si mie cum instalez un plugin pentru mozila firefox .. sunt inapoiat 🙁

  2. […] Aici poţi vedea traficul site-ului tău la nivel global. Informaţiile prezentate sunt luate de pe site-uri de profil precum Alexa, Compete şi Quancast. Traficul global este calculat de aceste site-uri în funcţie de vizitatorii care au toolbaruri şi trimit informaţia către ei. Acest lucru l-am explicat într-un articol precedent. […]

  3. interesanta treaba cu toolbarul. mama lor de statistici…

  4. Sunt statistici care nu au treaba cu SERP, sunt doar pentru ochi frumosi. SI eu sunt atras de rank-ul Alexa cu toate ca e apa de ploaie.

  5. sunt mai nou in aceasta lume a blogorilor si caut sa aflu cat mai multe. multumesc pt sfaturi voi incerca sa pun in aplicare cateva dintre ele.

  6. foarte bun articolul, felicitari

  7. Cred ca ar trebui actualizat acest articol, pentru ca recenziile de la Alexa nu mai sunt disponibile.

Comentariile sunt închise.