Cum ne facem loc în Social Media?

social media phone

Din momentul în care lansezi un site / blog nu eşti pe „piaţă” dacă nu ai vizibilitate în Social Media.

Pe scurt, dacă nu eşti pe Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn şi mai nou pe Pinterest  nu existi. Spuneam într-un articol anterior diferenţa dintre Facebook si Twitter, însă ambele îşi au rolul pe Internet.

Tot ceea ce scriu, vă spun din experienţă. Sunt sfaturi utile şi vă îndemn să le recomandaţi.

1. Abonaţi pe Twitter?

Twitterul este o platformă de micro blogging, folosită de aproape toate vedetele din lume pentru a comunica cu fanii. Pentru webmasteri, este o formă de promovare a siteului personal. Chiar dacă scrii tweeturi zilnic, dacă nu ai abonaţi care să îţi vadă informaţia şi eventual să o dea mai departe, e demoralizant.

Foloseşte hashtaguri

În momentul în care dai un tweet, foloseşte un hashtag. Eu folosesc hastaguri precum #seo, #sem, #socialmedia, #peblog şi aşa mai departe. Un hashtag introduce tweetul tău într-o listă de tweeturi, care sunt pe aceiaşi temă. Astfel, ai şansa să aduci vizite şi abonaţi de la personale care folosesc hashtaguri asemănătoare.

Între 10% şi 20% abonări pe zi

Ce înseamnă asta? Am făcut mai multe experimente să văd mentalitatea celor care folosesc Twitterul. Astfel, că m-am abonat la zeci sau sute de persoane zilnic, din domeniul meu de inters. Pe parcursul a trei zile, m-am abonat la 1000 de persoane, iar din cele o mie, între 10% şi 20% au subscris şi la mine. Este un raport destul de bun având în vedere că din punct de vedere financiar nu te implică cu nimic.

2. Likeuri pe Facebook

Pentru a obţine likeuri pe Facebook, nu recomand spamul deloc. Practic, aduci likeuri degeaba deoarece nimeni nu e interesat de ceea ce publici. Numărul de likeuri trebuie să crească organic şi să fie adus din domeniul tău de interes.

Cum aduc eu likeuri?

1. Îndemn oamenii care au acelaşi domeniu de interes, să citească blogul meu. Dacă îi place, cu siguranţă va subscrie printr-un like.

2. Achiziţionez prin Facebook likeuri. Plăteşti 10 RON pentru 30-40 likeuri, aduse organic de către FB în funcţie de interesele selectate. O sumă infimă zic eu, pentru avantaje atât de mari.

3. Caut să scriu conţinut cât mai bun pentru vizitatori pentru a îmi aprecia pagina. Totodată, butonul de like apare peste tot, fiind înaintea altor butoane sociale.

social media

3. Google+ şi cercuri

Asemenea Twitterului dacă te abonezi, unii o să se aboneze şi la tine. Eu practic mi-am invitat toate contactele de pe gmail (5500) să se alăture în cercurile mele. Totodată, actualizez pagina cu ştiri, gânduri şi îmi promovez articolele. Persoanele mă găsesc de la sine uneori iar eu apar la recomandările Google datorită faptului că sunt activ.

4. LinkedIn

Pentru mine acest site este unul de mare ajutor. Am găsit pe LinkedIn o sumedenie de oameni care împărtăşesc aceleaşi pasiuni, acelaşi job şi aceleaşi ţeluri. Am reuşit să colaborez cu multe dintre contactele mele şi am avut clienţi care au venit datorită profilului meu de pe LinkedIn.

Caut să discut în grupuri care corespund intereselor mele. Pentru că vorbesc din experienţă oamenii sunt interesaţi să mă adauge şi să discutăm pe marginea unui subiect.

De Pinterest nu zic nimic, pentru că încă nu am destulă experienţă pe această platformă dar imediat ce o acumulez revin cu detalii.

Social Media este locul unde TU te poţi face cunoscut.

Tu cum te promovezi pe Social Media?

admin

"Vrei sa ajungi sus? Ridica-te, încearca, reîncearca, urca, cazi apoi ... ridica-te!"

Articole recomandate

9 comentarii

  1. eu am ceva pluginuri care imi posteaza articolele automat pe facebook si google plus

    1. Scuteşti astfel din timpul pierdut postării manual. Bun lucru

      1. da, e un mare avantaj. ce vreu sa te intreb. ce e mai bine, sa postez articolele in pagini separate pe fb si g+ sau direct pe profil?

        1. Postează-le peste tot. Pe pagini separate, pe paginiile de profil, pe grupuri. Orice, oriunde.

  2. Eu cu noul blog m-am axat mai mult pe promovarea pe facebook si functioneaza bine, vin vizite multe de acolo 😀

    1. De pe Facebook am şi eu cele mai multe vizite.

  3. Între 10% şi 20% abonări pe zi

    Ce înseamnă asta? Am făcut mai multe experimente să văd mentalitatea celor care folosesc Twitterul. Astfel, că m-am abonat la zeci sau sute de persoane zilnic, din domeniul meu de inters ?

    scuze pentru corectare ‘ ai vrut sa scri Interes ?

    1. Da, am vrut să scrius „interes”. M-am grăbit şi nu am recitit. Mulţumesc pentru sesizare. Rectific.

  4. Bun articol. Cam rar gasesti un sfat bun…

Comentariile sunt închise.