Când postăm pe blog: zilnic sau săptămânal?

gandesc deci fac blogging

Poate simţi că trebuie să-ţi actualizezi blogul zi de şi poate de aceea eşti reticent când vrei să începi un blog pentru că ai impresia că ocupă mult timp.
Sau poate că ai blog de mult timp şi te străduieşti să scrii zilnic câte un articol de calitate însă nu ai feedback deloc.
Vestea bună este nu trebuie să blogăreşti în fiecare zi. De fapt,  ai putea vedea că dacă  postezi de câteva ori pe săptămână, va funcţiona mai bine.
Dar, înainte de a renunţa la scrierea zilnică de articole, iată de ce ar putea fi o idee bună.

Când e bine să postezi zilnic

Unii bloggeri se simt cel mai bine atunci când postează zilnic şi au un orar bine organizat iar tu s-ar putea să fi unul dintre ei. Dacă descoperi că a posta o dată sau de două ori pe săptămână se transformă în o dată sau de două ori pe lună, mai bine scrii zilnic. Astfel, îţi construieşti un obicei bun.
Un alt motiv pentru publicarea articolelor zi de zi este atunci când blogul are o concentraţie mare de ştiri. Trăim în secolul vitezei şi trebuie să ne adaptăm.

Există, de asemenea, unele beneficii SEO atunci când postezi zilnic.:  vizite prin intermediul motoarelor de căutare.

Dacă aveți de gând să postaţi în fiecare zi:

[checklist]

 • Păstrați mesajele dumneavoastră scurte și la obiect.
 • Planifică posturile şi documentează-te bine pentru a nu scrie articole în grabă
 • Variază în funcție de tipurile de mesaj: încercați posturi video sau imagini

[/checklist]

Când e bine să postezi săptămânal

În ultimii doi ani, a avut loc o schimbare în lumea blogging-ul. Se postează mai rar, pentru a nu „cicăli” cititorii fideli.
Cu cinci ani în urmă, nu au fost atât de mulți „pro” bloggeri  iar cititorii erau dornici de conținut. Astăzi, sunt sute şi mii de blogguri, iar cititorii au de unde alege, aşa că trebuie să fi atent să nu te arzi dacă postezi conţinut neinteresant.
Dacă cineva se dezabonează de la RSS-ul blogului tău ar putea fi pe motiv că scrii prea mult, şi e asaltat cu emailuri.

Ca cititor, eu prefer mai mult blog-uri care postează o dată pe săptămână sau chiar o dată dată la două săptămâni, dar care spun mereu ceva cu adevărat util, nicidecum blog-uri care publică în fiecare zi, doar de dragul de a posta.
Ca blogger, dacă postez o dată sau de două ori pe săptămână dar articolul meu e „lăicuit şi twităit” sunt mulţumit, pentru că ştiu că ofer informaţii valoroase. Astfel, ai timp să aduni şi feedback (comentarii) la articol.

Dacă aveţi de gând să postaţi de două ori pe saptamână:

[checklist]

 • Documentează-te foarte foarte bine şi oferă conţinut de maxim interes pentru cititori.
 • După ce am experimentat, recomand articole lungi, chiar de 1000+  cuvinte.
 • Concentrați-vă pe conținut „veşnic” de interes, astfel încât fiecare post va rămâne relevant ani de zile.

[/checklist]

Blogging-ul nu ar trebui să fie o corvoadă. Uită-te la stilul tău de a blogări și vezi dacă doreşti să aduci modificări și lăsa un comentariu mai jos pentru să ne spui tu cum procedezi şi ce decizi.

admin

"Vrei sa ajungi sus? Ridica-te, încearca, reîncearca, urca, cazi apoi ... ridica-te!"

Articole recomandate

11 comentarii

 1. eu incerc sa postez un articol pe zi, dar in curand o sa-mi schimb „metoda” pentru ca numai am asa mult timp si voi incerca sa postez odata la 2-3 zile articole lungi

  1. Să fie lungi şi cu conţinut valoros pentru cititorii tăi.

 2. o data , de doua ori pe saptamana e ok … ;):)

 3. Nu sunt de acord cu tine. Ideea e sa-ti obisnuiesti cititorii cu un orar constant. A spune ca agaseaza cititorii ca scrii prea mult e o exagerare. Parerea mea.

  1. Eu vorbesc de persoanele care se dezabonează de la feed, pentru că o fac (în majoritatea cazurilor) din acest motiv.

 4. eu postez odata la doua zile ,articole de minim 300 de cuvinte.

 5. Eu n-am un program deloc. Postez atunci cand am ceva de spus.
  Pot fi 5 zile cu cate 1 articol pe zi si poate fi o luna cu doar 3 posturi
  🙂

 6. Sa nu o iei in nume de rau, insa tu ai citit ce ai scris mai sus? Ai nenumarate greseli de exprimare si foarte multe cuvinte incomplete.

  1. Nici vorbă. Ai dreptate. Unele articole pe care le scriu nu le mai recitesc (deşi aşa este normal). Le scriu pe fugă unele, datorită timpului limitat şi nu bag de seamă greşelile. Mersi de sesizare. Recitesc şi corectez

 7. Incerc sa scriu un articol pe zi. De multe ori nu imi reuseste iar atunci aplic metoda de publicare a unui articol la 2-3 zile. Nu mai mult pentru ca nu se genereaza trafic.
  Depinde totusi ce urmaresti prin publicarea articolelor 🙂

Comentariile sunt închise.