Blogul tău este supra optimizat

actualizarea algoritmului Google pinguin SEO SERP

actualizarea algoritmului Google pinguin SEO SERP

Este un subiect fierbinte şi de actualitate , peste tot în lume.  Actualizarea recenta de la Google – Penguin  este destinată pentru a ajuta la reducerea prezenţei de pagini web de supra optimizate în rezultatele de căutare naturale (SERP).

Defapt, posibilitatea ca supra optimizarea să fie penalizată a fost menţionată la festivalul SXSW care a avut loc în luna martie a acestui an, unde purtătorul de cuvânt al Google, Matt Cutts a făcut un comentariu:

De fapt ideea de bază este să încercăm să nivelăm „terenul de joacă” . Deci, pentru toţi acei oameni care au fost un fel de a face un lucru, pentru lipsa de interes de a face o lume mai bună, bazându-se pe „supra optimizare” sau „supra” în a face SEO, comparativ cu persoanele care oferă conţinut de calitate şi încearcă să-şi facă site fantastic, ne dorim să facem o sortare prin care să ridicăm ştafeta pe „terenul de joacă”.

Traducere a textului original: Şotropa Eugen

Ei bine, fapt dovedit odată cu lansarea pe 24 aprilie a algoritmul  Penguin, care a afectat, cu o valoare estimată, 3% din toate interogările de căutare. Dacă aţi văzut că traficul de pe blog-ul tău. se moaie în mod neaşteptat de la această dată, este posibil că ai fost „ciugulit” de Google Penguin – o indicaţie ar fi că blog-ul tău. este considerat a fi supra optimizat în ochii gigantul  motor de căutare.
Desigur, ştiind că ai fost afectat şi vrei să iei măsuri de remediere pentru a te recupera de la  sancţiunea dată de Penguin. Însă aici e o problemă.Din cauza reticenţei cu care ne-a obişnuit Google atunci când vine vorba să dezvăluie parametrii exacţi care determină un site pentru a fi penalizat de supra optimizare, este imposibil să ştii factorii cu exactitate care au dus la penalizarea site-ului tău.
Cheia pentru a determina factorii care au determinat penalizarea pentru supra optimizare este să îţi aminteşti paşii făcuţi de tine din punct de vedere SEO, care pot fi cuantificaţi şi evaluaţi de către motoarele de căutare. Amintiţi-vă, Googlebot nu poate evalua calitatea manual de fiecare site-ul on-line. În schimb, acesta trebuie să se bazeze pe semnale măsurabile, care pot fi folosite pentru a deduce valoarea de obiectiv.

Pe baza unor criterii pe care le-am găsit personal, există posibilitatea de recuperare după o penalizare a Pinguinului:

SEO OnSite pentru un site supra optimizat

Câţiva dintre indicatorii care te pot redresa din punct de vedere SEO:

Tags: Titlu

Deoarece etichetele paginilor (title tags) joacă un rol importantpe partea de SEO onpage, acest keyword stuffing  a fost mult timp abuzat de webspameri. Dacă ai văzut vreodată un „title tag-ul”  pe un site pe care scrie ceva de genul: „pierde în greutate, pierderea în greutate rapid, pierde în greutate acum, cu aceste sfaturi,” acesta este exemplul perfect de  site supra optimizat, care ar putea fi uşor de detectat şi sancţionat de către motoarele de căutare.
În schimb, o soluţie mult mai bună este să structurezi etichetele din titlu, după cum urmează:
Includerea de cuvinte cheie ţintă doar o singură dată, într-un mod care sună natural şi descrie cu acurateţe conţinutul paginii.
Adăugaţi numele de „brand” la etichetele titlu, pentru că există unele indicii că Googleoferă o creştere la site-urile cu mărci consacrate.
Limitaţi-vă etichetele titlu la 60-70 de caractere pentru contravaloarea maximă a motorului de căutare.
Link-uri interne: Un alt element important pentru blogul tău, care este uşor de manipulat din punct de vedere SEO este structura link-urile interne. Adepţii formei de „PageRank sculpting” sau „sculptura link-urilor” spun că prin manipularea de distribuţie a textului ancora şi fluxul PageRank la articolele blogului, ei pot controla modul în care fiecare pagină de pe site-ul lor este apreciată de către motoarele de căutare.

Pentru cele mai bune rezultate, poţi să ai linkuri interne numai atunci când aceasta are sens pentru cititorii tăi. Structura articolului trebuie construită în aşa fel încât linkurile postate spre posturile tale să aibă relevanţă maximă.
Link-uri subsol: Acest element de supra optimizare este atât de evident şi detectabil de către motoarele de căutare că ăncât nu e chiar deloc amuzant! Pe scurt: la secţiunea de subsol nu adăuga linkuri interne care au unicul scop de a manipula poziţia ta în SERP prin text ancoră. Serios, chiar nu o face! Te va trage în jos şi rişti o penalizare.
Chiar dacă site-ul tău a supravieţuit actualizarii Penguin, sunt şanse mari să nu fie la fel şi în viitor! Aşa că ţine cont de sfaturile mele şi ale altor oameni care spun că supra optimizarea duce la penalizări crunte.

SEO OffSite pentru un site supra optimizat

În plus faţă activităţile specifice de optimizare onpage,  sunt şi acţiuni offpage ce pot fi tratate de Google cu steaguri roşii şi care pot duce la o pedeapsă din partea Pinguinului . Aici sunt câteva dintre elementele specifice pe care ar trebui să le acorzi atenţie:

Viteza Backlinkurilor

Deşi  linkurile externe ce fac legătura către site-ul tău este o piesă importantă de a optimiza site-ul în mod eficient pentru motoarele de căutare, rata de achiziţionare a backlinkurilor (aka „viteza backlinkurilor”), ar trebui tratată cu cea mai mare prudenţă.
În mod ideal, backlinkurile achiziţionate sau obţinute către siteul tău ar trebui sa arate cat mai natural posibil, chiar dacă acest lucru se face din punct de vedere SEO prin cele mai bune practici de backlinking. Dacă blog-ul tău este bine stabilit şi bine văzut de Google în cadrul nişei tale, ar putea fi în măsură să  primească zeci de backlink-uri noi, pe zi. Pe de altă parte, în cazul în care site-ul dvs. este nou (precum al meu), puteţi paria că motoarele de căutare îşi dau seama că acesta  nu poate obţine o „tonă” de link-uri  zilnic având în vedere că nu este cunoscut şi abia lansat pe „piaţă”.
Deşi nu este o regulă scrisă undeva cu privire la acest aspect, recomand să achiziţionaţi sau să obţineţi backlinkuri în mod natural (sau ecologic precum zic eu), şi să fie de calitate cât mai mare. E mai bine decât să aveţi sute de linkuri de calitate inferioară, pentru că unele pot avea penalizări care atrag în mod direct penalizări ale blogului tău. Fi prundent, în special în primele şase luni de viaţă a blogului tău, şi să construieşti încet şi sigur backlinkuri până când site-ul tău este indexat în mod corespunzător de către motoarele de căutare.

Textul ancoră: În timp ce campaniile de construire de backlinkuri,se  orientează clar să includă numai cuvinte cheie ţintă şi câteva variaţii de cuvinte cheie vă anunţ că Google Penguin a schimbat modul în care textul ancoră oferă autoritate în SERP, astfel dacă aia o concentraţie prea mare de backlink pe aceleaşi ancore ai putea risca sancţiuni ale siteului.

Link-uri Sitewide

Un indicator final al supra optimizarii de care trebuie să fi conştient este că nu e bine să ai  o  densitate mare de „link-uri sitewide.”
Link-uri Sitewide sunt cele care apar în zone ale unui site web care sunt afişate în bara laterală sau zona de subsol a unui blog. Deoarece aceste tipuri de link-uri pot fi folosite pentru a creşte rapid numărul de backlinkuri, ele sunt o ţintă uşoară pentru Google Penguint deoarece indică la un blog că unicul scop este de a manipula rezultatele căutării, astfel site-ul riscă sancţiuni.
Pentru a găsi exemple de link-uri sitewide, utilizaţi „Link-uri către site-ul dvs.”, caracteristică găsită în Google Webmaster Tools sau alte programe plătite de cercetare, cum ar fi Ahrefs sau Open Site Explorer. Apoi, dacă vă confruntaţi cu cazuri de link-uri sitewide care vă trag în jos, puteţi solicita, fie eliminarea lor, fie măriţi construcţia de backlinkuri, în scopul de a diminua impactul acestora pe site-ul tau.

Ai fost ciugulit de Penguin?

În urma actualizării făcute de  Google cu algoritmul Penguin ai avut o scădere semnificativă a traficului? Eşti preocupat de capcanele supra optimizarii, sancţiunile şi modul în care acestea vor fi evaluate?

Spune tuturor ce ai descoperit cu privire la site-ul tău vs. în comentariile de mai jos.

admin

"Vrei sa ajungi sus? Ridica-te, încearca, reîncearca, urca, cazi apoi ... ridica-te!"

Articole recomandate

5 comentarii

  1. […] cat mai natural si mai “ca la carte” link-uri spre site-ul nostru, mai ales dupa ultimele update-uri aa algoritmului Google. Aceste update-uri facute de cei de la Google au afectat multe site-uri care […]

  2. Si eu am fost descazut la pagerank 0 intr-o perioada …

    Tineam in blogroll link-uri care ba erau inactive , ba nu mai mergeau hostul . . . Le-am scos , si totul a revenit la normal 😉

  3. Salut. Ai un sait ce merita vizitat. Te uiti si la saitul meu de anunturi gratuite? E taman.ro Multumesc!

  4. […] Meta keywords : puţin cam multe şi pot fi îmbunătăţite. Îl trec la lucruri bune, dar atenţie la supra optimizare. […]

Comentariile sunt închise.