7 principii SEO pe care bloggerii trebuie să şi le amintească

Scrierea de conţinut solid este doar o piesă a puzzle-ului atunci când vine vorba de promovarea unui blog de succes. Este important să se profite de motoarele de căutare prin construirea de backlinkuri și folosind alte tactici SEO pentru a vă asigura că articolele dvs. primesc atenţia cuvenită. Aceste 7 sfaturi SEO pot juca un rol important şi face presiuni asupra tuturor motoarelor de căutare,  oferindu-vă un rang superior şi autoritate mai mare în SERP, astfel aducând mai mulți vizitatori pe blogul dvs.

1. Asigurați-vă că paginile dvs. se leagă reciproc, prin linkuri interne

Dacă aveți un articol pe blog-ul, cu 100 de backlinkuri și un altul cu 3,  articulul cu 3 backlinkuri va avea o poziţie mai proastă pe Google, excepţie fac doar site-uri precumCNN, New York Times si Wall Street Jurnal. Astfel, dacă pagina care are 100 de backlinkuri face legătură către pagina cu 3 backlinkuri, acesta va împărtăși link-urile  proprii ajutând pagina să rankeze mai bine. A lega toate articolele între ele  este un proces plictisitor, dar din fericire, WordPress are plugin-uri pentru a face automat legăturile interne, cum ar fi „SEO Auto Links & Related Posts

2. Structuraţi-vă blog-ul (din punct de vedere SEO)

Modul în care informațiile sunt organizate pe categorii, pagini,  pagini ale paginilor și linkurile interne ale unui blog, se numeşte arhitectura blogului. Arhitectura blogului tinde să scadă dacă este profundă. Asta înseamnă că îşi pierd din legăturile proprii parțial  iar motoarele de căutare văd paginile de nivel superior mai importante.

Graficul de mai jos demonstrează un blog „profund”, cu patru straturi. Google va considera categorile mai importante, deoarece la pagina de start, crawlerii Google va întâlni  pe primele pagini, categoriile. Dacă majoritatea conținutului dvs. este la 3 sau mai multe clicuri distanță de pagina de start, motoarele de căutare vor vedea aceste pagini mai puțin importante. Arhitectura plată sau orizonatală cum îi zic eu, dă posibilitatea să rankezi mai bine, și se va asigura ca articolele dvs. să rămână în indexul motorului de căutare şi să fie găsit de crawleri.

3. Link-uri nofollow către unele site-uri / păstraţi legăturile pentru linkuri interne

Site-urile de mari dimensiuni, cum ar fi Wikipedia nu primesc un impuls extraordinar în SERP atunci dai link către ei, astfel ai putea salva acest link, deoarece este preţios şi mai bine îl foloseşti pentru a face legături internet. Un link no follow spune motoarelor de căutare să nu urmeze link-ul (prin urmare să nu-i ofere autoritate în SERP). Adăugarea unui link no follow este simplă:  adăugați  rel = „nofollow”  în interiorul cod HTML care face legătura către un site, cum ar fi aceasta: <a rel=”nofollow” href=”http://exemplu.ro” >Exemplu </ a>. Dacă utilizați WordPress nu mai pierde timpul,  şi instalează pluginul „Nofollow Link” de Alex Jose, şi astfel tot procesul îl efectuezi printr-un singur click.

4. Pagini care trebuie să le ai pe blog., dar nu trebuiesc să fie în SERP

Majoritatea bloggerilor care doresc articolele lor primele pe Google, precum și pagina lor de acasă (în special atunci când căutați numele lor), nu au nevoie de paginiile „Despre mine” sau „Contactați-mă”  pe primele poziţii. Dacă aveți „TOS” sau „Politica de confidențialitate” indexate, clar nu o să doreşti să fie în SERP. Astfel, aceste pagini trebuie să fie noindex (care spune motoarelor de căutare să nu le includă în SERP). Există multe moduri de a face o pagină noindex:  modifică fișierul robots.txt prin adăugarea Disallow: / example-directory/example-page.html, supliment <meta name=”robots” content=”noindex”> în antetul paginii.

5. Ștergeți articole vechi, care nu oferă importanţă în SERP

Dacă aveți articole care sunt mai mult de doi ani, citite rar și au un scor de calitate mic, ștergeți-le, dacă nu aveți un fel de atașament sentimental pentru ele. Sau fă-le noindex astfel încât acestea să nu afecteze autoritatea unor articole mai puternice.

6. Pune cuvintele cheie cele mai valoroase în titlul postării

„Title tag-ul” este cel mai important element on-page  pentru optimizarea prin cuvinte cheie, astfel încât postarea dvs. are cele mai mari șanse în SERP pentru un anumit cuvânt cheie în cazul în care cuvântul cheie apare la în titlul articolului.

7. Omoară link-urile dvs. reciproce

Link-uri reciproce au o valoare netă zero din punct de vedere SEO, pentru că ele întorc aceiaşi valoare pe care o primesc. Adică, dacă blogul cu Pagerank 3 face schimb de link cu Pagerank 3, primeşte tot atâta cât oferă.  Ştergeți-le imediat, cu excepția cazului în care sunt acolo de dragul unui prieten. Le-ai putea face nofollow, dar apoi ai păcăli persoana cu care ai făcut schimb de link. Unele dintre cele mai bune link-uri  şi de calitate pe care le puteţi obține sunt cele care fac referire la tine şi cele care le primeşti în blogroll, însă pentru că persona respectivă te recomandă 100%.

Pentru mai multe informații despre cum poţi face link building găseşti într-un articol anterior.

Care dintre aceste tehnici le utilizezi?

admin

"Vrei sa ajungi sus? Ridica-te, încearca, reîncearca, urca, cazi apoi ... ridica-te!"

Articole recomandate

7 comentarii

  1. Momentan nici una, dar prinde bine pe viitor de stiut astfel de informatii…

  2. recomand „All in One SEO Pack” si prudenta la tag-uri noi

    1. Bună recomandare. O să fac un update, să adaug şi acest lucru în articol.

  3. mai in mare parte nu prea ai spus ce trebuia facut

  4. Ai uitat sa spui de pluginul „Robots meta” 🙂
    Adica ai putea face un articol separat pentru asta

Comentariile sunt închise.