5 motive pentru a începe un blog de nișă și 3 nise de luat in considerare

Blogging-ul nu mai este ceea ce a fost. Înainte cei care-şi creau un blog, o făceau din lipsă de ocupaţie şi din pasiunea pentru scris. Acum, totul se rezumă la bani şi la strategii pentru a fi fruntaş pe nişa ta.

Blogging-ul de nișă este un subiect foarte important pentru mine. Acest blog este un blog de nişă, care l-am început ca pe o pasiune de-a mea. Toate cunoştinţele pe care le-am acumulat datorită experienţei în domeniu doresc să le aştern pe blog pentru a fi citite de oricine.

Există câteva lucruri pe care le iubesc la bloggingul de nişă cum ar fi:

1. Blogging de nişă îţi permite să ai o pasiune

E adevărat! Dacă ai blog şi scri lucruri despre pasiunea ta, şi cu siguranţă, o mesajele tale o să fie mai profunde iar blogul tău va avea autoritate în sfera din care face parte.
Dar pentru mine, cel mai mare avantaj al unui blog de nișă este că îmi permite să vorbesc despre ceea ce mă interesează cel mai mult : SEO. Vorbind, citind, și lucrând pe un domeniu care-l iubesc este o modalitate foarte bună pentru mine de-am folosi timpul liber.

2. E mai ușor să creezi un angajament emoțional cu ajutorul unui blog de nişă

Sincer, cred că acest lucru este adevărat, și am o listă lungă de bloguri care o pot dovedi!
Dacă pe blog găsim un subiect care ne interesează cu adevărat, oferim feedback imediat. Cititorii  se vor regăsi în mesajele transmise prin intermediul blogului, aşadar se va pune bazele unei conexiuni emoționale puternică. De-a lungul timpului, acea conexiune o să o folosiţi pentru a crea loialitate şi sperăm, că citorii vor dori să se aboneze la blog şi să cumpere ceea ce o să oferiţi.

3. Blogging-ul de nișă „se simte” mai creativ

Aceasta este doar opinia mea, dar mi se pare mai ușor să fi mai creativ atunci când scriu doar lucruri ce ţin de sfera mea de interes sau de „hobby-ul” meu.

Majoritatea dintre noi au o pasiune  (știu că interesul meu pentru SEO este) și astfel o mulțime de idei creative provin într-un mod inconștient. Adesea, simţi că ceva se întâmplă, și cred că sunt momentele de inspiratie privind blogging-ul cu adevărat.

4. Blogging-ul de nișă poate părea mai ușor de gestionat

Dacă blogul se concentreză pe o nişă aleasă, acest lucru vă va ajuta să vă concentrați atenția și eforturile doar pe un anumit lucru.  Astfel, o să-ţi gestionezi blogul mai eficient, pentru că focalizarea te va ajuta să iei decizii corecte şi îţi vei face îţi prioritizezi temele altfel.

Dacă „rulezi” pe blog de nişă care servește unui public bine definit, știi că e nevoie să satisfaci nevoile tuturor. Trebuie să te axezi doar pe audienţa care o ai şi să oferi conţinut de calitate, doar pe o anumită temă.

5. Blogging-ul de nişă este distractiv

Acest lucru este valabil pentru toate motivele pe care le-am menționat deja. Dar şi pentru că blog-ul de nișă îţi permite să te conectezi profund cu cititorii, care împărtăşesc pasiunea ta, care inţeleg interesul tău despre acest subiect, și care îţi pot extinde cunoștințele, rețele , precum și experiența în cadrul nișă.
Blogging nişă îţi va permite să îţi dedici timpul şi energia pentru ceva care contează cu adevărat pentru tine, și pentru a ajuta pe alții în timp ce o faci. Ce ar putea fi mai distractiv decât asta?

Carving de trei nișe

Dacă credeți că acest lucru tot sună foarte distractiv și altruist, nu uita că multe bloguri de nișă sunt surse puternice de bani.
În acest weekend, vom face un tur de trei nişe specifice a blogging-ului din care se pot face bani. Și nici unul dintre ele este pe nişa „fă bani din blogging”.  Nu o să vorbesc nici de bloguri de marketing on-line sau bloguri de afaceri.
Trebuie să căutăm genul de blog personal, cu articole originale şi care atrag publicul pasionat de subiectele tale şi totodată sunt dispuși să cheltuiască bani pe acest lucru. Aceste trei nişe sunt:
[checklist]

  • scăderea în greutate
  • IT
  • jocuri video

[/checklist
Aceste  sfaturi pot fi luate de oricare blogger, indiferent de nişa aleasă pentru tine. Nişele prezentate mai sus au cea mai mare căutare pe piaţă, din punctul meu de vedere, în acest moment. Binenţeles, că să te apuci să blogăreşti despre una din nişe, trebuie să-ţi placă la nebunie.

Nu ţi-ar plăcea să scrii de plăcere şi să câştigi şi bani în acelaşi timp? 

Tu ce nişă ai la blog? Sau dacă e multi-nişat, ce teme abordezi? Aştept răspunsurile tale în comentariile de mai jos.

admin

"Vrei sa ajungi sus? Ridica-te, încearca, reîncearca, urca, cazi apoi ... ridica-te!"

Articole recomandate

6 comentarii

  1. Cine nu isi doreste sa lucreze de acasa, fara a mai fi nevoit sa suporte problemele din cadrul firmelor din Romania…?
    Mi-ar placea sa stau acasa si sa scriu de exemplu articole auto pe blog-ul meu auto, articole de promovare pe blog-ul meu de promovari si sa public felicitari pe blog-ul meu de felicitari!
    Dar din pacate, nu e chiar asa de simplu…trebuie sa ai ceva vizitatori pe blog-urile tale pentru a putea trai doar din asta!
    Oricum, este un domeniu foarte interesant si placut in acelasi timp!
    Toate cele bune!

  2. Eu cred ca trebuei sa vii cu ceva mai mult decat un blog pentru a avea succes.

  3. chiar ma gandesc sa fac un astfel de blog, multumesc de informatii

  4. Detin din 2009 un blog personal de care m-am ocupat mai mult in ultimul an. Sunt multumit si am invatat pe el ce inseamna sa faci blogging.
    Cat de curand doresc sa lansez un blog de nisa. Nu este usor sa gasesti o parte a Pietei care sa-ti placa si de care sa te ocupi. Plus ca trebuie sa ai in vedere concurentii si un mic plan de marketing.
    Pentru mine totul devine de acum o aventura in minunata Blogosfera romaneasca 🙂

  5. […] lungă). Atenţie, să nu conţină o înşiruire de cuvinte cheie. Cel mai bine e să fi atent la nisa blogului […]

  6. […] lungă). Atenţie, să nu conţină o înşiruire de cuvinte cheie. Cel mai bine e să fi atent la nisa blogului […]

Comentariile sunt închise.